MEGA afdelingen :: MEGA -  BEERNEM - EEKLO -  EVERGEM -  GENT -  MALDEGEM 
spacer.gif
spacer.gif 
SPONSORS

Speedo

 

Primo 

 

 

 

 

 

 

 

Agentschap Eeklo

  

 

Speedo

 

Primo 

 

 

 

 

 

 

 

Agentschap Eeklo

  

 

Print  
 
LEREN ZWEMMEN

Wil u uw kind kwaliteitsvolle zwemlessen laten volgen?

- In juli kan er deelgenomen worden aan ons zwemkamp. Meer info vindt u in deze flyer.

- In september starten er nieuwe lessenreeksen. Meer info vindt u op deze pagina.


Ook als uw kind reeds 25m kan zwemmen, kan het zich bij onze club op vlak van zwemmen verder ontwikkelen. Meer info omtrent onze vervolmakingslessen, vindt u op deze pagina.

 

Wil u uw kind kwaliteitsvolle zwemlessen laten volgen?

- In juli kan er deelgenomen worden aan ons zwemkamp. Meer info vindt u in deze flyer.

- In september starten er nieuwe lessenreeksen. Meer info vindt u op deze pagina.


Ook als uw kind reeds 25m kan zwemmen, kan het zich bij onze club op vlak van zwemmen verder ontwikkelen. Meer info omtrent onze vervolmakingslessen, vindt u op deze pagina.

 

Print  
 
Laatste nieuws

Zeven Eeklo-zwemmers (2 uit de A-groep en 5 uit de B-groep) vormden een aanzienlijk deel van de MEGA-selectie die van 22 tot en met 24 juli deelnam aan de Belgische Kampioenschappen voor 11, 12, 13 en 14-jarigen in Charleroi. Het mag gezegd dat de meeste van hen, in tegenstelling tot wat de algemene teneur was, vrij goede tot uitstekende resultaten lieten optekenen.

  

Van 15 tot en met 17 juli vond in Gent het Vlaams Zomercriterium plaats. Vijf zwemmers uit onze B-groep namen hier aan deel. En met verve! Een besttijden-percentage van 88% is zeer hoog.

  

Eind mei. Voor studenten betekent dit examens die schrikwekkend snel dichterbij komen. De Waalse en Vlaamse technisch directeuren vinden dat blijkbaar een geschikte datum om een Belgisch kampioenschap te organiseren. Gevolg: heel veel deelnemers aan de start die niet de te verwachten prestaties voor een Belgisch kampioenschap kunnen voorleggen.

  

Voor een deel van de Eekloose zwemmers werd de Memorial Daniel Beernaert de laatste wedstrijd voor dé piekmomenten van het jaar: het Vlaams Zomercriterium of de Belgische kampioenschappen categorieën midden of eind juli. Voor zes zwemmers van de A-groep was het een laatste conditietest voor de Belgische open kampioenschappen die volgend weekend plaats vinden. Het werd voor zo goed als iedereen een succes. De zwemmers die zich vanaf nu optimaal kunnen concentreren op hun examens zetten zich voor de volle 100% in en de zwemmers die volgende week aan de bak moeten kunnen met vertrouwen aan de start komen.

  

De uitslag van de Memorial Daniel Beernaert vindt u HIER.

  

Dat de FIRST-Meeting in Gent geen succes was voor de Eeklose A-ploeg is een understatement. Met 11 besttijden op 34 wedstrijden kan er moeilijk van een geslaagd weekend gesproken worden. Uiteraard zijn er verschillende goede redenen waarom ons slaagpercentage zo laag ligt maar we zijn geen voetbal ploeg die voor alles een excuus vindt en wij kunnen het natuurlijk ook niet op de scheidsrechter steken. Het zijn vooral de jongeren die hier en daar een sterke prestatie neerzetten, hun progressiemarge is dan ook een stuk groter dan onze volwassen zwemmers. De zwemmers van de B-groep slaagden er wel in van een pak mooie besttijden bij elkaar te zwemmen.

  

Naar jaarlijkse traditie trokken ook nu enkele zwemmers van de B-groep naar de internationale wedstrijd in Antwerpen. Het werd een "marathonmeeting" met aanvang om 08.00u - en dus al inzwemmen om 7.15 uur! Daarbovenop was het gebouw overbevolkt en was er amper plaats om te zitten. Wat de trainers betreft is deze wedstrijd op deze manier niet voor herhaling vatbaar. Ook aan onze zwemmers was te merken dat ze te lijden hadden onder de omstandigheden.

  

Het was de beurt aan de collega's van de Gentse MEGA-afdeling om een onderdeel van het B/C - Criterium te organiseren. Zij deden dat in ons 'thuisbad' in Eeklo. Enkel onze B-groep was op deze wedstrijd vertegenwoordigd maar zij deden het zeer goed. Ondanks drie uitsluitingen (waarvan twee voor de zelfde zwemmer) lag het besttijdenpercentage weer boven de 90 %. Een bewijs dat alle zwemmers gestaag progressie blijven maken.

  

Door omstandigheden stonden maar 8 van de 13 A-zwemmers aan de start van onze eigen grote wedstrijd. Drie zwemmers zaten in het vliegtuig op de terugreis van een stage in Mataró en twee zwemmers moesten geblesseerd afhaken. De B-ploeg tekende wel zo goed als volledig present. Deze wedstrijd - waar letterlijk de meest veelzijdige zwemmer de finale haalt - is een populaire wedstrijd waar dit jaar zelfs een Olympiër als Dieter Dekoninck aan deelnam.

  

De MEGA SWIM - en DISTANCE MEET, een oragnisatie van onze moederclub MEGA, werd geen succes qua deelname met als voornaamste reden de school examens die heel wat clubs en zwemmers deed beslissen om niet in te schrijven. Ook menig MEGA zwemmers gaven forfait dmaar afdeling Eeklo was alweer in blok aanwezig én presteerde sterk!

  
 
vraag/opmerking?

 

Contacteer ons door te mailen:

megazwemteameeklo@gmail.com.

 

 

Contacteer ons door te mailen:

megazwemteameeklo@gmail.com.

 

Print  
 
INSCHRIJVEN
Print  
 
Zwemclub

MEGA Zwemteam Eeklo organiseert

in het stedelijk zwembad van Eeklo

zwemlessen en vervolmakingslessen

voor kinderen vanaf 4 jaar.

Op latere leeftijd kan men kiezen voor:

- competitiezwemmen

of

recreatief zwemmen

 

We bieden volgende mogelijkheden:

- leren zwemmen (Klik hier!)

- vervolmakingslessen (Klik hier!)

- competitief zwemmen (Klik hier!)

- recreatief zwemmen (Klik hier!)

 

INFO EN INSCHRIJVINGEN

Het antwoord op de vraag bij wie u

terecht kan met welke vragen en voor

inschrijvingen vindt u HIER.


GEZOCHT!

Wie foto's heeft getrokken of nieuwtjes

van trainingen, wedstrijden e.d. heeft,

mag deze doorsturen naar Willem-Jan Langaskens. Zijn e-mailadres is willemjanlangaskens@gmail.com.


AGENDA

Benieuwd naar 'wat er allemaal op de

agenda staat'? Klik op onderstaande

kalender een bepaalde dag aan...

Of bekijk onze agenda 'in 't groot'

op DEZE PAGINA!

 

 
Sociale Media
 
 
Print  
 
spacer.gif
spacer.gif
 
spacer.gif
SAM_0056
DSC_0215
CSC_0301
MegaZwemteamEeklo_016
Copyright 2009 by Meetjeslandse Zwemvereniging Eeklo  - Terms Of Use - Privacy Statement - Login - Powered by STOSIO